Er du en av de heldige som kan sette seg på et fly til sol og varme? Husk å ta med deg ditt LOKALBANK kredittkort på turen og sjekk våre enkle råd for riktig kortbruk i utlandet:

 1. Velg lokal valuta
  Har du opplevd at selgere i utlandet gjerne vil få deg til å betale i norske kroner når du drar frem kortet? Ikke gå i den fella – det er lønnsomt for dem, men ikke for deg, fordi du må betale et gebyr for veksling. Den beste kursen får du ved å betale i lokal valuta, selv på dagsturer til Sverige eller helgetur til Danmark.

 2. Behov for cash i ferien?
  Husk at du alltid får gebyrfrie minibankuttak i valuta i utlandet når du tar ut kontanter med ditt LOKALBANK kredittkort.

 3. Betal kontaktløst
  For beløp under 500 kr så kan du betale kontaktløst uten å taste PIN-koden din. Har du Google Pay, så kan du bruke mobilen din til å betale med – og bare la lommeboka ligge igjen på hotellet. Eller du kan bruke smartklokken din med Fitbit Pay eller Garmin Pay. Slik kan du beskytte PIN-koden din og betaling i ferien blir tryggere.

  I tillegg unngår du å ta unødvendig på betalingsterminalen – dette er viktig i forhold til smittevernreglene, for selv om verden åpner opp er vi ikke helt ferdig med koronasmitten.

Det kan være lurt å sette på regionsperre på kortet ditt, slik at det kun kan benyttes i utvalgte deler av verden. På denne måten kan du redusere faren for svindel og misbruk.

God tur!